9 Yaşındaki Çocuğa İleri Mitral Kapak Yetmezliğinde Başarıyla Ameliyat Yapıldı

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı’ndan Özel Bir Başarı Hikayesi

ERÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rifat Özmen liderliğinde gerçekleştirilen özel bir ameliyat sonucunda, 9 yaşındaki bir hastanın ileri mitral kapak yetmezliği sorununa başarılı bir çözüm bulundu.

Hasta ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen, “Toprak Mina isimli 9 yaşındaki hastamızın mitral kapağındaki ileri mitral kapak yetmezliği nedeniyle ameliyat kararı aldık. İlerleyen süreçte hastamızın mitral kapağını onarmak için özel bir yöntem uygulandı” dedi.

Ameliyat sırasında yapılan trianguler rezeksiyon ve neokord implantasyonu işlemlerinin ardından Doç. Dr. Rifat Özmen, hastanın sağlık durumunun olumlu bir şekilde ilerlediğini belirtti.

Mitral kapak tamirinin önemine değinen Doç. Dr. Rifat Özmen, bu tür operasyonların hastaların ilaç kullanımı ve yaşam konforu açısından önemli avantajlar sağladığını vurguladı.

Ülkemizdeki belirli merkezlerde gerçekleştirilen mitral kapak tamiri operasyonları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Rifat Özmen, hastaların varfarin kullanımına bağlı yan etkilerden korunmalarının ve daha rahat bir yaşam sürmelerinin sağlandığını aktardı.

Doç. Dr. Rifat Özmen, başarılı operasyonda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür ederek hastasına acil şifalar diledi. – KAYSERİ

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Kene vakalarında en sık yapılan ölümcül yanlışlar!

Son dönemlerde artan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakaları ile ilgili konuşan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Salahattin Okur, “Keneyi çıkartırken sigara basmak, kolonya dökmek ve ateş tutmak gibi yanlış yöntemler var. Bunlar, kenenin taşıdığı virüsü insan vücuduna enjekte etmesine sebep oluyor” dedi.

Türkiye şişmanlıyor mu? 3,5 milyon kişilik ölçümden çarpıcı sonuçlar

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının ilk 5 haftasında ölçüm yapılan 3 milyon 572 bin 436 kişiden 2 milyon 221 bin 201 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktı. Ölçüm yapılanların yaklaşık yüzde 5’inin ‘zayıf’, yüzde 32’sinin ‘normal’, yüzde 35’inin fazla kilolu, yüzde 28’inin ‘obez’ aralığında olduğu; erkeklerde ‘fazla kiloluluk’, kadınlarda ise ‘obezite’ oranının fazla olduğu belirlendi.

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Sperm neden hâlâ bu kadar gizemli?

Hiç Sigara İçmeyenler Arasında Akciğer Kanseri Teşhisleri Artıyor

Sigara ve akciğer kanseri ilişkisi hakkındaki haberlere bir yenisi eklendi. 

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

Prostat kanserinde yapay zeka buluşu: Hastaların dörtte birinin ömrü uzayabilir

Prostat kanserinde yapay zeka buluşu: Hastaların dörtte birinin ömrü uzayabilir