Rapor parası ne zaman yatar? PTT SGK İş görememezlik parası ödeme tarihleri

Rapor Parası İle İlgili Merak Edilenler

Rapor parası ne zaman yatar sorusu, iş göremezlik raporu alan ve hamilelik sürecini tamamlayan kişiler tarafından sıkça araştırılan bir konudur. Rapor parasını almak isteyen kişiler, paranın hesaplarına ne zaman yatırıldığını E-Devlet üzerinden takip edebilir ve buna göre PTT şubelerine uğrayabilirler. Peki, SGK’nın yatıracağı rapor parası ne zaman hesaplara geçer? İşte, detaylar.

Rapor Parası Ne Zaman Yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçtikten sonra PTT üzerinden çalışanların hesaplarına yatırılmaktadır. Bu ücret, hesaba yatırıldıktan sonra en geç 2 ay içerisinde alınmalıdır. Eğer belirtilen süre içerisinde rapor parası alınmazsa, bu ücretler SGK’ya iade edilebilmektedir.

Rapor Parası Nedir?

Geçici iş göremezlik, sigortalı bir çalışanın hastalık, iş kazası, doğum gibi durumlarda geçici olarak iş yapamaması durumunu ifade eder. Sağlık kuruluşları veya hekim raporları ile belirlenen istirahat süresince kişiye SGK tarafından rapor ücreti ödenmektedir. Bu ücret, işe gidemediği süre içinde kişinin gelir kaybının önüne geçmek amacıyla sağlanmaktadır.

Rapor Parası Almak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Geçici iş göremezlik ödeneği alabilmek için, iş göremezlik raporu aldığınız tarihten 1 yıl önceki dönemde en az 90 gün prim ödemiş olmanız gerekmektedir. Kısa süreli raporlar için SGK genellikle iş göremezlik parası ödemesi yapmamaktadır. Raporunuzda mutlaka bir sağlık teşhisi yer almalıdır. Teşhis içermeyen raporlar genellikle SGK tarafından kabul edilmemektedir. Ayrıca, alınan raporun hangi sosyal güvenlik kurumuna bildirildiğine dikkat edilmelidir. İş göremezlik ödeneğinin alınabilmesi için ilgili sosyal güvenlik kurumuna bildirim yapılması çok önemlidir.

Related Posts

ÖSYM’den TOEFL ve IELTS standartlarında dil sınavı: e-TEP

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve TOEFL, IELTS ve PTE standartlarında olması hedeflenen Electronic-Test of English Proficiency (e-TEP) uygulamasını 19 Temmuz’da gerçekleştirmeyi planlıyor.

Öğretmenler Kadıköy’den iktidara çağrıda bulundu

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Kadıköy’den Ankara’ya “Büyük Öğretmen Yürüyüşü” adını verdikleri bir yürüyüş başlattı. Yürüyüş öncesinde yapılan açıklamada “Biz yaşamak istiyoruz. Biz mesleğimize devam etmek istiyoruz” denildi.

Humoral bağışıklık nedir? 2025 AYT Humoral bağışıklık sorusu cevabı

Humoral bağışıklık, 2025 AYT’de biyoloji sorularından birisi oldu. Humoral bağışıklık, vücutta hücre dışındaki (sıvı ortamdaki) mikroorganizmalara karşı antikorlar aracılığıyla gerçekleşen bağışıklık türüdür. Antikorlar, B lenfositlerinden farklılaşan plazma hücreleri tarafından üretilen ve özgül olarak patojenlerin antijenlerine bağlanarak onları etkisiz hale getiren proteinlerdir. Bu bağışıklık türü, özellikle bakteri, virüs gibi hücre dışı patojenlere karşı etkilidir ve antikorlar sayesinde patojenlerin fagositler tarafından yutulması veya hücreleri enfekte etmesinin engellenmesi sağlanır.

Barış Manço’nun kardeşi İnci Manço İlbay vefat etti

Barış Manço’nun kardeşi İnci Manço İlbay vefat etti

Alan Parsons, “The Show Must Go On” turnesi kapsamında İstanbul’da konser verdi

Alan Parsons, “The Show Must Go On” turnesi kapsamında İstanbul’da konser verdi

LGS sınav sonuçları açıklanma tarihi MEB 2025 | Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Takvim duyuruldu

LGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı takvim kapsamında belli oldu. MEB LGS sınav sonuçları açıklanma tarihi öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı bu yıl 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. 2025 LGS sonuçları ne zaman açıklanır? sorusu da adaylar tarafından merak edilmeye başlandı. Gözler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak duyuruya çevrildi. Peki, LGS 2025 ne zaman açıklanacak, erken açıklanır mı? İşte LGS sonuç tarihi 2025!