Bir Tabutun İçine Diri Diri Gömülürseniz, Ne Kadar Süre Hayatta Kalabilirsiniz?

Hâlâ nefes alıyorsunuz ama dört yanından kapalı bir tabutun içindesiniz. İçeride elbette bir miktar oksijen olacaktır ancak bu sizi ne kadar idare edebilir?

Gelin böyle bir senaryoda başınıza neler geleceğine bakalım.

Sağlıklı bir insan tabutun altına girdiğinde, 10 dakika ile 36 saat aralığında hayatta kalabilir.

Aslında hayatta kalma süresi, tabutun içindeki hava miktarına bağlıdır. Sahip olduğunuz kilo ve boy ne kadar az olursa, bir o kadar avantajlısınız demektir. Çünkü tabutun içinde daha az yer kaplarsınız ve bu da içerideki oksijen için daha fazla alan olacağı anlamına gelir.

Gelişmiş akciğer kapasitesine sahip yüzücüler ve maraton koşucuları ise biraz daha avantajlıdır. Onlar, nefeslerini tutarak ekstra birkaç dakika kazanabilirler.

Basit bir hesaplama yapalım.

Diyelim ki bir tabut, 213 x 71 x 58 cm ölçülerinde ve toplam hacmi 886 litre olsun. İnsan vücudunun ortalama hacmi ise 66 litredir. Geriye 820 litre hava kalır ve bunun 164 litresi oksijendir.

Bir insanın dakikada 0,5 litre oksijen tükettiğini düşünürsek, tabutun içindeki tüm oksijenin tükenmesi neredeyse 5 buçuk saat sürecektir. Ancak bu hesaplama elbette tahminidir. 

Az önce de belirttiğimiz gibi tüm bu hesaplamalar kişinin boyuna kilosuna ve aynı zamanda tabutun büyüklüğüne göre değişiklik gösterir. 

Kaynaklar: Popular Science

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx