‘İktidar olamazsak bırakırım’

ANKARA Milliyet – Özel, katıldığı Halk TV canlı yayınında özetle şunları söyledi:

EN BÜYÜK HATAMIZ: (CHP’lilere cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda konuşmayın talimatı) En büyük hatamız, seçim bitiyor, bir sonraki seçimin adayı konuşulmaya başlanıyor.

CANIMA TAK ETTİ: Sen emeklinin durumuyla meşgul olacağına A mı olsun, B mi olsun, onlar olmasın C mi olsun. Bu yok. Benim canıma tak etti. Geçtiğimiz seçimdeki bu hatayı yeniden yaptırmak isteyen bir tuhaf kafa var. Benim cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir hedefim, niyetim yok. Beni çıldırtcaklar. ‘Efendim aday olur musunuz? Şunu yapar mısınız?’ Ben kendi adıma hiçbir şey istemem. İstediğim tek şey var; CHP’yi bu seçimlerde iktidar yapayım. Bir CHP’liyi cumhurbaşkanı yapalım. Bu ülkeyi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyet ettiği rotaya sokalım. Gerçekleştirmezsem, ilk genel seçimde CHP’yi iktidar yapamazsam o gece buraya çıkacağım ve istifa edeceğim, siyaseti o gün bırakacağım.

ERDOĞAN’IN İADE-İ ZİYARETİ: Bu hafta değil, gelecek hafta bir gün içinde gelecek öyle biliyoruz. Görüşme bire bir yani Sayın Cumhurbaşkanı’yla ben ama heyetlerde yine Sayın Namık Tan eşlik eder diye düşünüyorum.

UYUTMAYI KABUL ETMEYİZ: Sokak hayvanlarını uyutma adı altında öldürmek, katletmek olmaz, kabul edemeyiz. Buna sonuna kadar direniriz. Sokak hayvanlarıyla ilgili bir kısırlaştırma seferberliğine ihtiyaç var.

BİLGİ ALIŞVERİŞİ: İçişleri Bakanı’yla, İçişlerinden sorumlu arkadaşımız Murat Bakan görüşecek. Normali bu zaten. Burası bir demokrasiyse burada genel başkanlar birbiriyle görüşür. Bu Sayın Erdoğan ile yaptığımız görüşmenin bir çıktısıdır. Şuna karar verdik. Bizim genel başkan yardımcılarımızla Erdoğan’ın kabinesindeki bakanlar kendi konularında lüzum gördükleri durumlarda bir araya gelsinler, bilgi alışverişinde bulunsunlar.

TEMATİK MİTİNGLER: Bu pazar Rize’de çay mitingi yapıyoruz. Eğer asgari ücrete zam yapmamaya kalkarlarsa bayramdan hemen sonra emek mitingi yaparız. Bir emek kentinde yapmak isterim. İlk akla gelenler Kocaeli, Bursa, Gaziantep, Denizli, Manisa.

‘Demokratik anayasaya ihtiyacımız var’

CHP lideri Özel, dün katıldığı TMMOB’un 48’inci Genel Kurulu’nda yeni anayasa tartışmalarına ilişkin mesajlar verdi. Özel, “Bu ülkenin sivil, demokratik, katılımcı, özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı var ama önce bir mevcuda ne yaptın diye bakarlar. Ben 31 Mart seçimlerinde, 47 yıl sonra birinci parti olmuş CHP’nin Genel Başkanıyım. Sırtımda 17,5 milyon oyun yükü, 83 milyonun sorumluluğu var” dedi.

Bekir Şahin’i kabul etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, görevi sona eren Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’i TBMM’deki makamında dün kabul etti.

Ahmet Türk ile görüştü

CHP lideri Özel, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile görüştü. Özel, sosyal medyadan “Halkın iradesini hiçe sayan kayyum politikasının karşısında olduğumuzun, demokratik siyasetin önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğinin altını çizdik” dedi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx