Migros kadın girişimcilerin ürünleri raflara çıkardı

Migros’un toplumsal gelişime katkı ve fırsat eşitliğinin desteklenmesi adına hayata geçirdiği Migros Aile Kulüpleri’nde eğitimini tamamlayan Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kadın girişimleri, ürettikleri ürünleri Türkiye çapında markalaştırdı. Sıfır atık felsefesiyle üretime kazandırılan GÜMÖZ markalı mandalin kurusu, zeytin yaprağı sirkesi, mandalin tatlısı, enginarlı erişte gibi doğal ve yöresel ürünler, Tazedirekt ve Macrocenter’da satışa sunuluyor. Ürünler, yakın zamanda Migros mağazalarında da tüketici ile buluşacak.

10 KADIN GİRİŞİMCİ TARAFINDAN KURULDU

Emekli ve ev hanımından oluşan 10 girişimci kadınının 2019 yılında kurduğu Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, üreticilerin elinde kalan mandalinaları sıfır atık felsefesiyle işleyerek bunları ürüne çevirdi. Yaptıkları Ar-ge çalışmalarıyla iyi tarım uygulamaları (İTU) ile coğrafi işaretli ürünler yetiştiren Turuncu Eller Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi kadın girişimciler, Migros Aile Kulüplerinde aldıkları eğitimler sayesinde yerel üreticilerin markalaşma başarısına da güzel bir örnek oldu.

Verilen eğitimlerle güçlenen kadın girişimciler, ürünlerini gıda mevzuatlarına uygun hale getirdiler, üretim kapasitesi ve ürün çeşidini arttırma imkanı elde ettiler. Çalışma, Gümüldür ilçesinde kadınlara önemli bir istihdam imkanı yarattı. Kadın üreticiler hem aile ekonomilerine hem de bölge ve ülke ekonomisine katkı sağladılar.

Turuncu Eller, 2022 yılında Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü FAO’nun dünya genelinde düzenlediği yarışmada sıfır atık ve iyi tarım uygulamaları nedeni ile Dünya Gıda kahramanı ödülüne layık görüldü. Ürünlerini, Migros’un desteği ve alım garantisiyle GÜMÖZ markasıyla Türkiye çapında tüketicilerle buluşturmaya başlayan Turuncu Eller, mandalina reçeli ile başladığı üretimine, mandalina ile yapılmış tatlı, erişte, sirke, mandalina kurusu, mandalinalı tahin helva, mandalina kolonyası gibi ürünlerle devam ediyor.

patronlardunyasi.com

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir