Netanyahu’nun tutuklama talebinde George Clooney’ın eşi başrolde

İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım suçu cezasız kalmayacak…

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı ve bir takım üst düzey İsrailli yetkililer için tutuklama emri talebinde bulundu.

Ünlü oyuncu George Clooney’nin eşi Amal Clooney’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Netanyahu’ya yönelik tutuklama kararında kritik bir rol oynadığı ortaya çıktı.

Kilit avukatlardan biri de Amal Clooney

Emir, başsavcı Karim Han’dan geldi, ancak kararı tek başına vermedi. Birkaç ay boyunca hazırlanan kapsamlı raporlarla kendisine tavsiyelerde bulunan bir dizi üst düzey ceza avukatı vardı. Bu kilit avukatlardan biri de Amal Clooney’di.

Amal Clooney’nin, yakalama emri çıkarılması kararına yardımcı olan altı hukuk uzmanında biri olduğu ortaya çıktı.

“Savaş silahı olarak açlığı kullanmak”

Amal, Clooney Adalet Vakfı’nın internet sitesinde bu kararın alınmasında rol oynadığını duyurdu.

Avukatlar, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın cinayet ve zulüm gibi suçların yanında “savaş silahı olarak açlığı kullanmak” gibi insanlığa karşı suçlar işlediklerine inanmak için makul gerekçeler olduğu sonucuna vardı.

“Savaşta sivilleri koruyan yasa 100 yılı aşkın bir süre önce çıkarıldı”

Clooney açıklamasında, “Hukukun üstünlüğüne ve sivil yaşamının korunması gerektiğine inandığım için bu çalışmada görev aldım. Savaşta sivilleri koruyan yasa 100 yılı aşkın bir süre önce çıkarıldı ve savaşın nedeni ne olursa olsun dünyanın her yerinde geçerli” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx