Türkiye Kupası’nda final vakti; Beşiktaş ile Trabzonspor, Olimpiyat Stadı’nda kozlarını paylaşıyor

Beşiktaş ile Trabzonspor’un karşı karşıya geleceği Ziraat Türkiye Kupası final maçı bugün yapılacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’nın ev sahipliği yapacağı final müsabakası, saat 20.45’te başlayacak. Karşılaşma, ATV’den yayınlanacak. Maçta hakem Ali Şansalan görev alacak.

Türkiye Kupası’na 5. turdan başlayan siyah-beyazlı ekip, sırasıyla Eyüpspor, Bitexen Antalyaspor, TÜMOSAN Konyaspor ve MKE Ankaragücü’nü eleyerek finale geldi.

Bordo-mavili ekip ise 4. turdan girdiği organizasyonda Ahlatcı Çorum FK, Manisa FK, Gençlerbirliği, RAMS Başakşehir ve VavaCars Fatih Karagümrük’ü eleyerek finalist oldu.

Yaklaşık 75 bin taraftarın seyretmesi beklenen karşılaşmanın bilet fiyatları kuzey ve güney tribünleri için 500, doğu ve batı tribünleri için bin lira olarak belirlendi.

Beşiktaş taraftarları doğu ve kuzey, Trabzonspor taraftarları ise batı ve güney tribünlerinde maçı takip edecek.

Avrupa’ya en kestirme yol kupa

Beşiktaş’ın gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etmesinin yolu da kupadan geçiyor.

Lig sıralamasında 5. durumda bulunan ve son hafta karşılaşacağı Kasımpaşa ile Avrupa vizesi almak için yarışan siyah-beyazlı ekip, kupayı kazanması halinde gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turuna katılacak.

Beşiktaş kupayı kaybetmesi durumunda ise Kasımpaşa deplasmanında yenilmemeye çalışacak. Siyah-beyazlılar, Kasımpaşa’yı yenerse RAMS Başakşehir-Yukatel Adana Demirspor maçının sonucuna göre Avrupa kupalarına katılım durumu belli olacak.

Kara Kartallar, Kasımpaşa ile berabere kalması halinde UEFA Konferans Ligi ön eleme turlarına katılacak.

Ghezzal belirsiz

Siyah-beyazlı takımda final öncesinde Rachid Ghezzal’ın durumu henüz netlik kazanamadı.

Sakatlığı nedeniyle Atakaş Hatayspor maçında görev yapamayan tecrübeli oyuncunun Trabzonspor karşısında da görev yapması düşük ihtimal olarak değerlendiriliyor.

Ghezzal’ın durumu sağlık heyetinin yapacağı son değerlendirmeden sonra netlik kazanacak.

Atakaş Hatayspor karşısında görev almayan bir başka isim olan Jackson Muleka ise kupa finalinde görev verilmesi durumunda forma giyebilecek.

Tribün dağılımı

Beşiktaş taraftarları, finali Atatürk Olimpiyat Stadı’nın doğu ve kuzey tribünlerinde takip edecek.

Trabzonsporlular ise batı ve güney tribünlerinde yer alacak.

33 sezon sonra ilk

Trabzonspor ile Beşiktaş, 33 sezon sonra finalde karşı karşıya gelecek.

VavaCars Fatih Karagümrük’ü eleyerek Ziraat Türkiye Kupası’nda 16. kez finale yükselen bordo-mavililer, Beşiktaş ile 5. kez kupa finali mücadelesine çıkacak.

En son 1989-1990 sezonunda kupa finalinde karşılaşan iki takımın 4 final mücadelesinde taraflar, 2’şer kez kupayı müzesine götürdü. İki takım da final maçlarında rakip filelere 4’er gol gönderdi.

4 final karşılaşması

İki takım ilk olarak Trabzonspor’un lige çıktığı 1974-1975 sezonunda finalde mücadele etti. Siyah-beyazlılar, deplasmanda yaşadığı 1-0’lık yenilgiye rağmen sahasındaki mücadeleyi 2-0 kazanarak kupayı müzesine götürdü.

1976-1977 sezonundaki finalde Trabzonspor sahasında 1-0 galip gelirken rakibiyle deplasmanda golsüz berabere kaldı ve kupayı ilk kez kazanma başarısı gösterdi.

1983-1984 sezonunda Karadeniz ekibi, tek maçlı sistemde uzatma dakikalarında Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ederken, 1989-1990 sezonunda da Beşiktaş finalde 2-0 kazandı.

Bu sezonda da denge var

İki takım arasında Ziraat Türkiye Kupası finallerindeki denge, bu sezonki lig maçlarına da yansıdı.

Bu sezon ligdeki mücadelelerde Trabzonspor sahasında Beşiktaş’ı 3-0 yenerken siyah-beyazlı takım, ligin ikinci yarısında kendi evinde 2-0 galip geldi.

 Trabzonspor 16 gol attı, 5 gol yedi

Trabzonspor, kupada oynadığı 6 karşılaşmada rakip fileleri 16 kez havalandırarak 2,66 gol ortalaması yakaladı.

Bordo-mavililer, kalesinde ise sadece 5 gol görerek rakiplerine fazla skor üretme şansı vermedi.

Kupa golcüsü Fountas

Trabzonspor’un kupada en golcü oyuncusu, Yunan futbolcu Taxiarchis Fountas oldu.

Ligde 28 karşılaşmada 2 kez fileleri havalandıran Fountas, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 5 maçta attığı 4 golle takımının en skorer ismi olmayı başardı.

Muhtemel 11’ler

Beşiktaş: Mert – Svensson, Necip, Colley, Masuaku, Al Musrati, Gedson, Muçi, Rashica, Semih, Muleka

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Meunier, Batista Mendy, Stefano Denswil, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Umut Güneş, Enis Bardhi, Fountas, Edin Visca, Paul Onuachu.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx